Holst: Føler mig bedst på højre back

Arkivfoto: Steen Sørensen / 90minutter.dk

Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da Frederik Holst blev skiftet ind til sin debut i Superligaen mod AGF. Den 17-årige Brøndby-spiller håber at komme tættere på førsteholdet hos de blå/gule i løbet af den kommende sæson, men først gælder det kvalifikation til EM med det danske U/19-landshold.

Tidligere på måneden forlængede Brøndby IF kontrakten med 17-årige Frederik Holst, og mindre end en uge senere fik den unge spiller debut i Superligaen. Mod slutningen af kampen mod AGF i Århus blev Holst skiftet ind og blev dermed den fjerde U/19-spiller, som har debuteret for Brøndby IF i dette forår. De øvrige er Jannik Skov Hansen, Patrick Olsen og René Joensen.

Senere onsdag tager Danmark hul på U/19 Elite Round mod Cypern på Gladsaxe Stadion. Frederik Holst repræsenterer sammen med Patrick Olsen Brøndby IF i den danske trup. 90minutter.dk har talt med Holst om både Elite Round samt — ikke mindst — fremtiden hos de blå/gule.

Hvordan var det – på trods af stillingen i kampen – at løbe ind på stadion i Århus?
- Det var fantastisk at løbe ind på Århus Stadion og få de sidste par minutter og få sin Superliga-debut, som man har drømt om lige siden, man startede til fodbold.

Det må jo give blod på tanden. Hvad er dine mål for den kommende sæson?
- Mine mål er at komme til at træne mere med førsteholdet og ellers få så meget erfaring som muligt. Desuden at komme tæt på holdet og få de minutter i Superligaen, som der nu er brug for mig i.

Vil give mig fuldt ud lige meget hvad

Du har jo stadig alderen til at spille i U/19-Ligaen i næste sæson. Tror du, at du kommer til at spille kampe der, eller bliver du rykket op til i første omgang A Talent-truppen eller måske endda A-truppen?
- Jeg ved faktisk ikke, hvor jeg kommer til at spille næste år. Planen er, at jeg skal træne mere med førsteholdet, og så må vi se, hvad der skal ske. Om det bliver med dem eller på U/19. Men lige meget hvad vil jeg give mig fuldt ud, om det så er U/19 eller Superligaen.

I klubben har du spillet stort set alle pladser, men på det seneste primært på midtbanen. På U/17-landsholdet spillede du på midtbanen og nu på U/19-landsholdet højre back. Hvor vil du egentlig helst spille, hvis du fik lov at bestemme? Og hvorfor?
- På landsholdet spiller jeg højre back, og i Brøndby har jeg spillet midtbane det meste af den her sæson. På landsholdet ser de mig som højre back og i Brøndby lige i øjeblikket som en midtbanespiller. Det er lidt svært nogle gange, men det gør mig til en bedre spiller i fremtiden og udvikler mig som spiller. Jeg føler mig bedst på højre back, men det er nok fordi, jeg stadig er ny på midten og nok bare skal vænne mig til de ting, som man nu gør der. Jeg ved ikke helt, hvor jeg helst vil spille, men det finder jeg ud af i løbet af den næste sæson.

På hvilken plads tror du, chancen for spilletid er størst på førsteholdet?
- Nej det ved jeg ikke endnu. I starten er jeg villig til at spille den plads, der nu kommer.

Vi skal spille op til vores bedste

Onsdag eftermiddag spiller Danmark – med Patrick Olsen og dig i truppen – den første kamp ved Elite Round mod Cypern. Hvad forventer du dig af den turnering?
- Jeg tror, at det bliver en rigtig svær pulje, og at vi skal spille op til vores bedste for at komme videre til EM. Det virker til at være tre stærke hold, som alle kommer for at kvalificere sig til EM.

Hvilken betydning har det, at den afvikles i Danmark og i Københavns-området?
- Det er selvfølgelig dejligt, at det er her i Danmark. Vi får lov til at spille på nogle gode stadions, og der kommer forhåbentlig mange tilskuere, som vil støtte os. Ellers er det jo stadig bare fodbold og kampe som skal vindes.

Hvis Danmark vinder gruppen og skal til EM, så bliver det en lang sæson og derefter kort tid til, at ligaerne starter op igen. Superligaen starter faktisk samme weekend, som finalen spilles ved EM. Det giver praktisk taget ingen tid til ferie fra fodbolden. Hvordan har du det med det?
- Det prøvede jeg allerede sidste år med en sommer uden ferie. Det må man bare være indstillet på, hvis man vil noget med sin fodbold.

Sidste år var Frederik Holst anfører på det U/17-landshold, som først spillede sig frem til semifinalerne ved EM-slutrunden i maj måned og senere på sommeren spillede VM-slutrunde i Mexico.